Exit ×
Djevelporten

Djevelporten. Foto: Bjørn Opdahl

Stistart

Stistart. Foto: Bjørn Opdahl

Kjetting

Klatrehjelp i starten. Foto: Bjørn Opdahl

Svolværgeita

Svolværgeita. Foto: Bjørn Opdahl

Blåtinden

Blåtinden. Foto: Bjørn Opdahl

Svolvær

Svolvær i høstsol. Foto: Bjørn Opdahl

Fløya

Fløya. Foto: Bjørn Opdahl

Fotograf

Utsikt fra Fløya. Foto: Bjørn Opdahl

Utsikt sørover

Utsikt sørover. Foto: Bjørn Opdahl

Fjellpartiet

Foto: Bjørn Opdahl

×

Djevelporten (TLG1)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Parker på parkeringsplass like ved kirkegården, og følg Blåtindveien vestover til neste sving. Det står et skilt ved parkeringsplassen, og ved stistart. Stien starter noen meter ned i "skogsveien" som starter i svingen i Blåtindveien.

Veibeskrivelse

Følg E10 ut av Svolvær sentrum. Ta av til venstre inn på Nyveien rett før svingen foran gravlunden. Ta første meget skarpe sving til høyre, og følg Øvreværveien til neste kryss(foran porten til gravlunden), og ta til høyre inn på Blåtindveien. Parkeringen ligger langs Blåtindveien før neste sving (rett ved kirkegården).

Turbeskrivelse

Stien er merket med blå/hvite merker fra starten, opp til Fløya, og derfra ned til Djevelporten(se rød løype på kartet). Men man kan gå rett fram uten å gå via Fløya (se blå løype på kartet). Man kan også klatre opp på Frosken herfra.

Høydepunkter på turen

Høydepunktet (for de som tåler litt høyde) er å klatre opp på steinen, som ligger på tvers i Djevelporten, og nyte utsikten derfra. Det kan være lurt å gå flere sammen slik at man kan bli tatt bilde av oppe på steinen. :-) Ikke for de med høydeskrekk!

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Turen er krevende. Det er litt bratt og litt "klatring" den første delen av turen. Krever godt fottøy. Turen opp tar ca 2 timer.