Exit ×
Glomtinden

Glomtinden sett fra Rørvikvatnet. Foto: Bjørn Opdahl

Parkering

Parkeringen ved Rørvikvatnet. Foto: Bjørn Opdahl

Grusvei

Grusveien opp fra Rørvikvatnet. Foto: Bjørn Opdahl

Rørvikvatnet

Rørvikvatnet. Foto: Bjørn Opdahl

Stistart

Stistart. Foto: Bjørn Opdahl

Bred sti

Vel brukt sti. Foto: Bjørn Opdahl

I sikte

Toppen i sikte. Foto: Bjørn Opdahl

Glomtinden

Glomtinden. Foto: Bjørn Opdahl

Siste bit

Stien sett fra toppen. Foto: Bjørn Opdahl

Mot vest

Utsikt mot vest (Retning Leknes). Foto: Bjørn Opdahl

Mot øst

Utsikt mot øst. Foto: Bjørn Opdahl

×

Glomtinden (TLG2)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Det er to alterative startpunkt. Disse ligger henholdsvis på vest- og østsiden (Rørvikvatnet og Hopsvatnet) av tunellen under Rørvikskaret. Rørvikvatnet og Rørvikskaret ligger like før avkjøringen til Henningsvær når man kommer fra Svolvær.

Veibeskrivelse

Følg E10 fra Svolvær mot Leknes. Den første parkeringsplassen, ved Hopsvantet, ligger ca 12 km fra Svolvær. Parkeringen ved Rørvikvannet ligger ca 15 km fra Svolvær, og etter tunellen.

Turbeskrivelse

Det er grusvei den første biten fra parkeringsplassene og opp til det høyeste punktet på veien. Derfra er det god og tydelig sti helt til toppen. Det er tydelig at dette er en populær tur siden det er så mange paralelle og tydelige stier fra grusveien og opp.

På vei ned den aller første biten, fra platået på toppen, kan det være en fordel å følge stiene som går litt til venstre.

Høydepunkter på turen

Hele turen byr på flott utsikt uansett hvor man velger å starte og gå. Fra toppen av Glomtinden ser man vestover ned Svartdalen, ut over Rørvikvatnet. Lenger mot vest ligger Vestvågøya. Mot øst ser man ned mot Hopen. Lenger øst ligger Kabelvåg med øyene Skrova, Lille Molla og Stormolla bak. Helt i bakgrunnen kan man skimte fjellene på fastlandet (bl.a. Hammarøya). Og så har man jo de flotte fjellene som omkranser Glomtinden.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Det er en relativt lett tur. Både grusveien og stien er lett å gå. Det er ingen farlige steder, hvis man ikke velger å gå for langt ut mot kanten. Dette gjelder den aller siste biten og på toppen. Når det er vått kan stien på toppen være litt glatt. Bruk sko med grovt mønster. Beregn ca. 1-1,5 time til toppen.