Exit ×
Utsikt ut over Vestfjorden

Utsikt ut over Vestfjorden fra toppen av Litje Årsteintinden. Foto: Bjørn Opdahl

Parkering

Fin parkeringsplass på Årstein. Foto: Bjørn Opdahl

Skilt

Skiltene der stien deler seg. Foto: Bjørn Opdahl

Stortinden

Stortinden med Dronningvarden. Foto: Bjørn Opdahl

Digermulen

Raftsundet med Digermulen. Foto: Bjørn Opdahl

Nedturen

Fin utsikt på tur ned også. Foto: Bjørn Opdahl

×

Litje Årsteintinden (TLG6)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Parkeringsplassen ved veikrysset inn til Øvre Årstein. Se kart og bilder. Dette er samme sted som parkering for turen til Dronningvarden.

Følg veien inn til Øvre Årstein. Stistarten er markert med skilt.

Veibeskrivelse

For å komme til Digermulen tar man av E10 (LOFAST) mellom Lødingen og Svolvær ved Raftsundet bru. Følg Raftsundveienveien (vei 868) sørover langs Raftsundet til Digermulen (22 km). Fortsett videre på Digermulveien til veikrysset med Pundslettveien. Kjør til høyre inn på Pundslettveien. Fortsett rett fram på Årsteinveien, og følg denne nesten til veis ende. Den godt synlige parkeringsplassen ligger ved innkjøringen til Øvre Årstein.

Turbeskrivelse

Turen er tredelt. De to første delene følger samme rute som opp til Dronningvarden.

Første del går fra parkeringsplassen og opp til Årsteinskaret. Fra parkeringen, og fram til der stien begynner, er det ca 300 meter langs en grusvei. I Årsteinskaret er det en turbok man kan skrive seg inn i. Denne delen går for det meste i skog og er lett å gå.

Neste del går fra Årsteinskaret og opp til fjellryggen som går mellom Litje Årsteintinden og Stortinden. Denne delen er den bratteste. Det er ingen farlige eller luftige partier, men underlaget er jord som kan være glatt når det regner.

Den siste delen går fra skiltet der stien til Dronningvarden går til venstre og stien til Litje Årsteintinden går til høyre. Denne delen er lett å gå og har ingen krevende eller utfordrende partier.

Høydepunkter på turen

Det er flotte utsiktpunkter og fin natur langs hele turen. Og utsikten blir bare bedre jo lenger opp mot toppen man kommer.

Utsikten fra toppen er flott og verd turen. Se vodcast for å få et inntrykk.

Dersom man går opp til Dronningvarden er det en relativt kort tur bort til Litje Årsteintinden når man er på vei ned fra varden.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Dette er ikke en spesielt tung tur. Den tyngste delen er fra Årsteinskaret og opp til stedet hvor stien deler seg. Men ikke værre enn at også turvante barn kan få en flott opplevelse. Det er 3,8 km fra stistart og opp til toppen. Beregn i underkant av 2 timer opp.