Exit ×
Parkering

Parkering ved Valen. Treskilt til venstre. Foto: Bjørn Opdahl

Snøtinden

Snøtinden sett fra Keiservarden. Foto: Bjørn Opdahl

På vei opp

Målet i sikte. Foto: Bjørn Opdahl

Søndre Rødsandvatn

Søndre Rødsandvatn, Rødsandfjellet og Snøtinden. Foto: Bjørn Opdahl

Rødsandvatn

Ved Rødsandvatnet. Her begynner den siste stigningen mot toppen. Foto: Bjørn Opdahl

Årsteinen

Utsikt på vei opp Snøtinden. Foto: Bjørn Opdahl

MS Lofoten

Hurtigruteskipet "MS Lofoten" på vei inn Trollfjorden. Foto: Bjørn Opdahl

×

Snøtinden (TLG4)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Det er flere stier som går opp til toppen av Snøtinden. Startpunktet, som anbefales av lokalbefolkningen, ligger ved en avkjøring rett før skiltet ved Valen (ca 1,8 km øst for fergekaien i Digermulen). (Se bilder) Like før avkjøringen er det et skilt av tre på venstre side av veien (når man kommer fra Digermulen) som viser hvor stien opp til Snøtinden (via Digermulkollen) starter. Herfra og opp til Snøtinden er det 4,9 km.

En alternativ rute (4,7 km) starter ved krysset ned til fergekaien (alternativt ca. 70 m sør for krysset), og går langs sørvestsiden av Digermulkollen. Den kommer inn på stien, som starter ved Valen, før den siste stigningen opp mot Keiservarden. (se kart)

En tredje rute (3,3 km) starter i Osen, og går opp dalsiden på sørsiden av Oselva. Den kommer inn på stien, som går via Keiservarden, ved nordenden av Søndre Rødsandvatn. (se kart) Dette er den bratteste og korteste ruten. Parkering ved utkjøring til flytebryggen.

Veibeskrivelse

For å komme til Digermulen tar man av E10 (LOFAST mellom Lødingen og Svolvær) ved Raftsundet bru. Følg veien (vei 868) sørover langs Raftsundet til Digermulen (22 km).

Turbeskrivelse

Turen, som starter ved Valen, går gjennom skog til man er kommer ca 2/3 deler av turen opp til Keiservarden. Etter det er det et parti med skog hvis man velger å gå ned til Søndre Rødsandvatn. Det er en tydelig sti hele veien. De bratteste partiene er siste 1/3 opp til Keiservarden, og fra Rødsandvatnet(evt. Rødsandfjellet) og opp Snøtinden.

Vær oppmerksom på stiskillet Søndre Rødsandvatn/Rødsandfjellet som ligger i nedstigningen til Søndre Rødsandvatn etter Keiservarden. Og stiskillet Osen/Keiservarden på retur fra Snøtinden hvis man går ned til Søndre Rødsandvatn. (se kart)

Høydepunkter på turen

Oppe ved keiservardene er det en flott utsikt ut over Raftsundet og Vestfjorden. Her ser man også til Snøtinden. Fremst på Digermulkollen står det også en varde man kan gå innom på turen opp eller ned. Det er idyllisk rundt Søndre Rødsandvatn. Og man har en flott utsikt på vei opp Snøtinden, og ikke minst fra toppen. Se video fra toppen av Snøtinden under "Vodcast" i hovedmenyen.

Mellom kl 16 og 18 kan man se Hurtigruten gå gjennom Raftsundet.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Dette er en krevende tur. Både på grunn av lengden og høydeforskjellen mellom start og toppen. Beregn ca. 2,5 - 3 timer fra Valen og opp til toppen av Snøtinden. Turen har ingen utfordrende partier.