Exit ×
Parkeringsplassen

Parkeringsplassen og akebakken Foto: Bjørn Opdahl

Den andre gapahuk

Den 2. gapahuken: "LOIF Huken" Foto: Bjørn Opdahl

Utsikt gapahuk

Utsikt fra LOIF Huken Foto: Bjørn Opdahl

Midtpartiet

Landskapet på den midterste delen av turen Foto: Bjørn Opdahl

Skyer

Også skyene byr på store kontraster Foto: Bjørn Opdahl

Bakkene

Bakkene i sikte Foto: Bjørn Opdahl

Gammen

Gammen på andre siden av vannet Foto: Bjørn Opdahl

Snøkov

For det meste hvitt Foto: Bjørn Opdahl

Retur

På vei tilbake Foto: Bjørn Opdahl

Flott utsikt

Flott utsikt når sola skinner! Foto: Sabine Gehlmann

Ned bakkene

Fin nedkjøring Foto: Bjørn Opdahl

×

Skitur til Gammen (TLV1)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Parker ved idrettshallen på Leknes. Løypen går rett forbi parkeringsplassen.

Veibeskrivelse

Følg E10 til Leknes. Ta til venstre i den første rundkjøringen (ved kjøpesenteret), og til venstre i neste kryss. Kjør rett fram og inn på veien "Myrstien". Hold så til høyre (inn på Sentralbaneveien) til du er på parkeringsplassen som ligger bak Idrettshallen.

Turbeskrivelse

Løypen er kjørt opp med tråkkemaskin helt fram til vannet hvor gammen ligger. Gammen er på den andre siden av vannet. Den første tredjedelen av turen følger en lysløype. Her passerer man to flotte gapahuker. Den første ligger rett ved løypen. Den andre ligger ca 100 meter unna. Den neste tredjedelen av løypen ligger bare i litt høyere men mer åpent terreng. På den siste delen opp til vannet er det noe stigning (ca 150 høydemeter). Det er slake fine bakker med godt preparerte løyper.

Høydepunkter på turen

Naturen i Lofoten, med de bratte fjellene som går rett i havet, gjør at man får en høyfjellsfølelse selv når man er bare 100 meter over havet. De to siste tredjedelene av turen opp til gammen gir de beste naturopplevelsene. Å komme til en stor og flott gamme i fjellet er veldig bra. Spesielt når været, som kan skifte fort, byr på vind og nedbør. Turen anbefales. Det er en relativt lett tur som byr på flotte naturopplevelser.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Det er ikke en spesielt krevende tur. Bakkene ned fra fjellet har gode spor, og god plass til å ploge seg ned hvis man ønsker det. Turen opp til Gammen er ca 7,3 km, med litt over 200 m høydeforskjell, og tar ca 2,5 timer.