Exit ×
Turterreng

Fint turterreng. Foto: Bjørn Opdahl

Toppen

Toppen i sikte. Foto: Bjørn Opdahl

Stien

Start på siste biten opp mot toppen. Foto: Bjørn Opdahl

Utsikt

Litt av utsikten på vei opp. Foto: Bjørn Opdahl

Mot vest

Ofotfjorden mot vest. Foto: Bjørn Opdahl

Mot øst

Ofotfjorden mot øst. Foto: Bjørn Opdahl

Bålplass

Bålplass på toppen. Foto: Bjørn Opdahl

×

Liakollen, Evenes (TOE4)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Parker på parkeringsplassen ved rallycrossbanen på Moan. Se kart.

Veibeskrivelse

På vei fra Harstad(E10) passerer man avkjøringen til Harstad/Narvik Evenes lufthavn. Avkjøringen til Liakollveien (HRS Miljøstasjon Moan) ligger da på høyre side etter ca 1,5 km. Følg Liakollveien ca 32o meter til parkeringsplassen ved rallycrossbanen.

Turbeskrivelse

Gå langs Liakollveien. Etter ca 320 m går det en skogsbilvei til høyre. Stien, som ligger på høyre side, begynner ca 20 m etter dette veikrysset.

Følg skiltingen til Haugbakken. Ved Haugbakken står det et bord med benker og en postkasse med bok hvor man kan skrive navnet sitt i. Det passer godt å ta en liten pause her før man starter på den siste etappen som er litt brattere.

Følg stien videre fra Haugsbakken mot Liakollen. Man ser toppen av Liakollen like før man kommer inn på veien. Ta til høyre inn på veien og følg denne ca 150 m. Følg deretter stien på venstre side av veien. Like etter starten på stien er det et stikryss. Stien, som går rett fram, er den vanlige stien opp til toppen. Stien, som går til venstre, er kortere men betydelig brattere.

På toppen av Liakollen er det et bord med benker, en bålplass og en bok hvor man kan skrive navnet sitt i.

Høydepunkter på turen

For å si det enkelt: Bare utsikten fra toppen av Liakollen er alene verd turen. I tillegg er dette en flott fottur som er lett å gå.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

En lett tur. Den siste biten fra Haugbakken og opp til toppen av Liakollen er enkelte steder litt brattere enn den første biten. Turen fra start til toppen av Liakollen tar ca 1,5 - 2 timer.