Exit ×
Parkering ved E10

Parkering ved E10. Foto: Bjørn Opdahl

Fjellkjede

Brattkvantotinden, Litletinde og Dragvikfjellet. Foto: Bjørn Opdahl

Parkering ved Laksåvatnet

Parkering ved Laksåvannet. Foto: Bjørn Opdahl

Klopper

Gode stier. Foto: Bjørn Opdahl

Fossefall

Et lite fossefall. Foto: Bjørn Opdahl

Brattkvantotinden

Brattkvantotinden. Foto: Bjørn Opdahl

Fossefall og Brattkvantotinden

Et lite fossefall med Brattkvantotinden bak. Foto: Bjørn Opdahl

Rismålstinden

Rismålstinden. Foto: Bjørn Opdahl

Utsikt sørover fra Rismålstinden

Utsikt mot sør fra Rismålstinden. Foto: Bjørn Opdahl

Utsikt nordover fra Rismålstinden

Utsikt mot nord fra Rismålstinden. Foto: Bjørn Opdahl

×

Rismålstinden, Evenes (TOE6)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Alternativ 1: Parkering ved starten av en skogsvei ved E10 mellom Osvannet og Lakså.

Alternativ 2: Parkering ved Laksåvannet. For å komme dit må man kjøre på en privat skogsvei hvor det kreves en avgift. Bom og informasjonstavle står ved parkeringen ved E10.

Merk!: Parkeringen ved E10 er litt skjult. Det er derfor lett å kjøre forbi avkjøringen uten å se den.

Veibeskrivelse

Følg E10 fra Harstad/Narvik Lufthavn, Evenes mot Bogen. Fra avkjøringen ved lufthavnen er det ca. 8,2 km til avkjøringen til parkeringsplassen og skogsveien. Avkjøringen ligger på venstre side av E10. Fra bensinstasjonen/broen i Bogen er det ca. 5,2 km til avkjøringen til parkeringsplassen.

Turbeskrivelse

Hvis man har tid, og er i god form, er det en fin tur å gå fra parkeringen ved E10. Men det anbefales å betale ved bommen for å kunne kjøre opp til parkeringen ved Laksåvannet.

Fra Laksåvannet går det en god, og merket, sti videre inn mot Rismålstinden. Det er lett å gå med lite stigning fram til man kommer fram til den siste stigningen opp mot Rismålstinden. De siste 800 m opp til toppen av Rismålstinden har en høydeforskjell på ca. 340 m.

Høydepunkter på turen

Fra toppen av Rismålstinden er det en naturlig nok en veldig bra utsikt. Mot sør, vest og nord ser man langt avgårde. Her ser man hav og fjell "så langt øyet rekker". Mot øst ser man ned i Skittendalen med flere store og flotte fjellvann. Bak disse rager en fjellrekke som strekker seg fra Lafjelltiden (1030 m) i nordøst, via Mikkeltinden (1180 m) og Skittendalstinden (1306 m), til Litletinden (1134 m)i sørøst.

På toppen av Rismålstinden står det en postkasse med en bok man kan skrive seg inn i.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Dette er en krevende tur. Både på grunn av lengden, spesielt dersom man går fra E10, men også på grunn av terrenget og høydeforskjellen den siste biten av turen. Det anbefales sko med grovt mønster under skosålen. Like nedenfor toppen er det et kort parti hvor man, både på vei opp og på vei ned, må bruke både hender og føtter for å komme seg forbi. Det anbefales ikke å gå den siste delen mot toppen hvis det har regnet nylig, siden det kan være glatt i stien. Turen fra Laksåvannet til toppen av Rismålstinden tar ca. 3-4 timer.