Exit ×
Utsikt fra gapahuken

Utsikt fra gapahuken. Foto: Bjørn Opdahl

Utsikt nordover fra toppen av Veten

Utsikt nordover fra toppen av Veten. Foto: Bjørn Opdahl

Informasjonstavle ved starten i Stordalen

Informasjonstavle ved starten i Stordalen. Foto: Bjørn Opdahl

Benk med bord og trimkasse før toppen.

Benk med bord og trimkasse før toppen. Foto: Bjørn Opdahl

Gode stier og god merking.

Gode stier med god merking. Foto: Bjørn Opdahl

God merking av stiene.

God merking av stiene. Foto: Bjørn Opdahl

Benk og trimkasse på toppen av Veten

Benk og trimkasse på toppen av Veten. Foto: Bjørn Opdahl

×

Veten, Evenes (TOE7)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Det er flere alternative ruter opp til toppen av Veten. Og det er tre plasser hvor man kan parkere.

Parkeringsplassen, som ligger nærmest et startpunkt, er ved Evenes skole på Liland. Denne parkeringsplassen kan man ikke benytte i skoletiden. Herfra har man flere rutealternativer opp til og rundt Veten.

Man kan også parkere ved Liland Brygge.

Parkeringsplassen lengst unna er ved Liland Idrettsforenings sitt klubbhus på Høgda (ved fotballbanen). Her kan man parkere hvis man ønsker å starte turen via Stordalen.

Veibeskrivelse

Følg E10 fra Bogen mot Harstad/Narvik lufthavn på Evenes. Ta til venstre inn på Leirosveien som starter i bunnen av bakken når man begynner å kjøre opp fra havet. Det er ca 3,4 km fra krysset til Liland Idrettsforening sitt klubbhus, og ca 4.4 km til Evenes skole.

Turbeskrivelse

De korteste, men bratteste, turalternativene går fra Evenes skole til toppen av Veten. Se punktene 11, 12, 13, 14 og 15 på kartet.

Turen via Stordalen er lengre, men byr på noe mer variert skog og natur. For det meste er merkingen av stiene god, men et par steder langs denne løypen er merkingen litt mangelfull. Et lite triks er å snu seg og se seg godt omkring når man kommer til steder hvor stien møter en annen sti. Det er da lettere å kjenne seg igjen, og velge rett sti, når man skal gå tilbake igjen.

Høydepunkter på turen

Turen, spesielt fra Stordalen, går gjennom variert natur med flere fine utsiktspunkter og pauseplasser, med bord og benker, underveis.

På toppen av Veten er det flott utsikt, et bord med benk og en trimkasse hvor man kan skrive seg inn i boken som ligger der. Like under toppen, mot øst, er det en fin gapahuk hvor man har en flott utsikt ut over Skogøya, Bogen og deler av Ofotfjorden.

Det er i alt 3 trimkasser i området rundt og på Veten. Og man trenger jo ikke ta alle på samme turen så her kan man gå flere ganger.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Vanskelighetsgrad og tidsbruken er selvsagt avhengig av hvilken løypealternativ man velger. Turen via Stordalen( i nord) til toppen av Veten tar ca. en time en vei når man tar det rolig.