Exit × Rein Parkering Storelva Isoporblokk Start Lappvika Furuer Furuknaus Fururabber Jorsasa-klubben Steinsti Stidele Sabine og rein Sol i lia Boplass

FOTO: Bjørn Opdahl

×

Helleristninger, Lødingen (SOL4)

Tekst: Bjørn Opdahl

Veibeskrivelse

Ta av E10 ved Kåringen, og kjør inn på vei 85 retning Lødingen. Ved avkjøringen til fergeleiet kjør rett fram og inn på vei 693 gjennom Lødingen sentrum. Følg 693 gjennom Lødingen sentrum mot Nes fort. Ta til høyre inn på vei 3 rett før porten (ca 60 m) på Nes fort. Følg veien (ca 1,3 km) over Hamnflåget til Neshamn på andre siden. Ta der inn på veien som går til høyre, og følg denne ca 410 m til en parkeringsplass på høyre side (se eget bilde).

Parker bilen og følg veien videre til og gjennom gården på enden av veien (ca 450 m) ved Inner Neshamn. Stien begynner på andre siden av gårdsplassen, og er merket med røde merker. Merkingen er enkelte steder meget slitt/borte, men det er ikke noe problem å finne stien hvis man er litt oppmerksom. Følg stien langs sjøen (ca 2 km) til informasjonsskiltene og trepilen som viser veien videre opp til helleristningen (ca 150 m). Informasjonsskiltene er nesten umulig å lese da de er blitt skadet av vann. Stien er lett å gå og naturen i området er meget fin. Det en del stein i stien (se bilde) i enkelte områder, som kan være glatt. Ved Josarsaklubben er det et parti som kan være noe vått når det har regnet.