Foto: Bjørn Opdahl

×

Strandtinden (1076 moh) (TOL1)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Parkering ved utkjørsel på sjøsiden ca 100 m sør for startpunkt. Startpunktet er en skogsvei hvor det er satt opp skilt med merking til Strandstinden og Munkfjellet (se bilder).

Veibeskrivelse

Følg E10 ca 11 km (10 min) nordover fra Lødingen mot Harstad. Avkjørsel og parkering på høyre side i sving. (se bilder)

Turbeskrivelse

Stien starter ved skiltet som er satt opp ved veien ved stistart ca 100 m fra parkeringsplass. Turen er krevende. Den starter på en skogsvei, men går etter et par hundre meter over til en noe utydelig sti. Stien holder omtrent samme retning som skogsveien, opp mot Tverrfjellet. Fra Tverrfjellet er det ikke vanskelig å orientere seg da man har målet i sikte og få andre veier gå for å komme dit.

Høypunkter på turen

Toppen av Strandtinden, som ligger på 1076 moh, er nok turens høydepunkt. Men det er virkelig mye flott natur og synsopplevelser underveis. Enkelte partier kan av enkelte oppleves som noe luftig. Men disse kan unngås.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Turen er noe krevende. Lengden på turen er 4,3 km. Høydeforskjellen er ca 1050 m. Turen tar ca 5 timer tur-retur. Deler av turen går gjennom ur og krever litt "klatring" og balanse. Noen partier kan bli glatt når det er vått. Bruk fottøy med godt feste.