Foto: Bjørn Opdahl

×

Maridalen (TON1)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Det er flere alternative startpunkter for å komme til Maridalen fra E10 på Herjangsfjellet. Det går merkede løyper fra Skallvannet og Trollhøgda. Man kan også parkere andre steder mellom disse stedene, og komme inn på den preparerte løypen. Sjekk løypetraseen her

Veibeskrivelse

Fra Bjerkvik følg E10 mot Harstad ca 9 km til Trollhøgda og ca 11 km til Skallvann.

Fra rundkjøringen på vestsiden av Tjeldsundbrua er det ca 48 km til Skallvann og 51 km til Trollhøgda.

Ved Trollhøgda er det en parkeringsplass på venstre side med parkeringsavgift i påsken (30 kr pr dag (2017)). Det finnes gratis parkeringsplasser på begge sider av E10 ved Trollhøgda, og en større parkeringsplass ved Skallvann.

Turbeskrivelse

Traseen fra Skallvann er en god del kortere (ca 4 km) enn den fra Trollhøgda. Den første halve delen av traseen fra Trollhøgda er tilnærmet plan. Stigningen på resten av løypen er moderat. Når man kommer til Bonåsen kan man velge å gå til høyre eller venstre (løypen går rundt Bonåsen). Den venstre løypen er en tanke lengre og løypen fra Skallvannet kommer inn på denne løypen. Denne har også jevn stigning. Løypen til høyre varierer litt i høyden. På nordsiden av Bonåsen tar man av og følger løypen opp til og inn til Maridalen.

Løypene er godt merket med store skilt.

Høydepunkter på turen

Turen i seg selv er relativ lett med moderat stigning. Det er et populært hytteområde, og det ligger en god del hytter i området særlig rundt Båtvatnet. Det er flere plasser man har en flott utsikt mot blant annet Bjørnfjell. Maridalen er også et flott skue, spesielt når solen skinner.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Turen er relativt lett. Traseen fra Trollhøgda til Maridalen er ca 10 km. Traseen fra Skallvannet er ca 6 km.