Exit ×
Besøkende

Mange besøker hytta på toppen av Veggfjellet. Foto:Bjørn Opdahl

Parkering

Parkering langs veien. Foto:Bjørn Opdahl

Utsikt

Fjellene mot nord. Foto:Bjørn Opdahl

Utfordring

Små bakker kan også være en utfordring. Foto:Bjørn Opdahl

Helt fram

Løype helt fram til hytta. Foto:Bjørn Opdahl

Pause

Vel fortjent pause. Foto:Bjørn Opdahl

Varden

Utsikt fra varden. Foto:Bjørn Opdahl

Platået

Lenger inn på platået. Foto:Bjørn Opdahl

Narvik

Utsikt mot Narvik og Ankenes. Foto:Bjørn Opdahl

Løyper

Utsnitt fra Skisporet.no.

×

Veggfjellet (TON4)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Startpunktet er ved Trollhøgda. Man kan parkere langs veien fra Trollhøgda og ut til E10 (se bilder). Det er også en del parkeringsplasser i avkjøringer/lommer på E10.

Veibeskrivelse

Følg E10 fra Bjerkvik mot Harstad. Avkjøringen til Trollhøgda, og starten på løypa, ligger da på venstre side. NB! Når man kommer fra Harstad kan avkjøringen komme brått på hvis det er høge snøskavler som skjuler den.

Avkjøringen til Trollhøgda ligger ca. 8,8 km fra Bjerkvik, 24,6 km (23 min) fra Narvik og 50 km (43 min) fra østsiden av Tjeldsundbrua.

Turbeskrivelse

Det er kjørt opp løype med tråkkemaskin fra veien inn til Trollhøgda, og helt opp til hytta på toppen av Veggfjellet. Løypa går gjennom småkupert terreng, og har svak stigning stort sett hele veien, unntatt de siste 500-600 meterene opp til toppen som er noe brattere.

Høydepunkter på turen

Turen starter på ca 180 meter over havet. Terrenget er åpent, og man ser langt i alle retninger. Det er spesielt fint å se fjellene som omkranser området. Langs hele løypen kan man finne seg en usjenert plass og lage seg en sitteplass for å spise eller slappe av.

Ca 3,5 km fra Trollhøgda er det er veiskille. Der går løypen til Varden (Toppen av Veggfjellet) til venstre, og den til høyre går ned til Skallvannet. Dette stedet blir kalt "Kaffedalen". I "Kaffedalen" sitter man med sola i ansiktet. Her kan man sitte å kose seg med varm kaffe, og litt niste, mens man ser på folk som passerer til og fra Varden og Skallvannet.

Etter ca 7,5 km kommer man opp til toppen av Veggfjellet hvor varden og en liten hytte står. Her har man en veldig fin utsikt ut over Ofotfjorden, Rombaken, Narvik, Ankenes og fjellene bak.

For de som har er energi igjen er det et flott platå videre innover fjellet som man kan vandre litt på.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Turen til toppen av Veggfjellet (Varden) er ca. 7,5 km. Det tar mellom 2 og 3 timer å gå på ski. Til Kaffedalen er det ca. 3,5 km. Dit bruker man ca. 1,5 til 2 timer. Dette er en familevennlig løype siden det er så liten stigning, og man kan finne en plass å sitte nesten hvor som helst langs løypa.

Vodcast: Veggfjellet (77 MB)