Exit ×
Uværshula

Uværshytta "Havgløtt'n". Foto:Bjørn Opdahl

Åpent hav

Åpent hav. Foto:Bjørn Opdahl

Inngang

Inngangsiden. Foto:Bjørn Opdahl

Innvendig

Innredningen i hytta. Foto:Bjørn Opdahl

Utsikt

Utsikt fra innsiden. Foto:Bjørn Opdahl

×

Uværshytta "Havgløtt'n"(OVB1)

Tekst: Bjørn Opdahl

Sted

Ved Oterhaugen ikke langt unna Mårsund(Regine Normanns fødested).

Veibeskrivelse

Følg vei 820 nordover fra Sortland sentrum mot Mårsund i Bø. Ved T-krysset i Rise følg vei 820 til venstre. Etter ca 1,1 km, kjør til venstre inn på Veggemoveien. Følg Veggemoveien ca 3,7 km. Sving til høyre i T-kryss, og følg Veggemoveien videre ca. 1,7 km. Sving til venstre inn på Veaveien. Følg Veaveien ca 4,3 km. Kjør rett fram inn på Bøveien, og følg denne ca. 7,2 km. Kjør ned ved utsiktspunktet, med informasjonstavlen(Regine Normann) som står på venstre side av veien. Følg veien ned til bergene og parker der. Hytta ligger på havsiden av bergene. Det er ca 65 km fra rundkjøringen ved brua på Sortland til avkjøringen ved Mårsund.

Høydepunkt

Her kan man oppleve mange høydepunkt! Om sommeren kan man nyte sene lyse sommerkvelder, og en flott havutsikt. Om høsten kan man oppleve en riktig flott høststorm med bølger som slår mot bergene under hytta. Og om vinteren kan man både få med seg en storm og nordlys. Riktignok ikke på samme tid.

Det er god plass til en relativt stor gruppe mennesker. Så her er det fint å samle f.eks. familien eller venner, og ha en trivelig sosial sammenkomst.