Exit × Utsikt(Bilde) Vågen (Bilde) Strand(Bilde) Havet(Bilde) Atlanteren (Bilde) Hovden (Bilde)
Vikanøy (Bilde)

"Vikanøy" (N 7 BØ). Fartøyet het tidligere "Fugløyhav", og ble bygget i 2011. Foto: Bjørn Opdahl

Foto: Bjørn Opdahl

×

Kjøretur til Nykvåg og Hovden i Bø (TVB1)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Turen starter ved rundkjøringen på Sortlandsiden av Sortlandbrua.

Veibeskrivelse

Hvis du kommer over bruen mot Sortland tar du til høyre i rundkjøringen og kjører inn på vei 820. Følg vei 820 til Rise i Bø kommune (ca 46,8 km).

Ta av til høyre, og inn på vei 915. Følg vei 915 til Nykvåg, og fortsett til høyre til du er i Hovden.

Turbeskrivelse

Turen starter ved sjøen, og ender opp ved sjøen i Hovden. Underveis har man kjørt både inne i landet, i daler og over/gjennom fjell (tunnel).

Høydepunkter på turen

For en som er glad i naturen er det høydepunkter langs hele ruten. Naturen er vill og rå, men full av herlige inntrykk.

Høydepunktet på turen er kanskje den siste biten inn til Hovden; Det store Atlanterhavet ligger åpent på venstre side så langt man kan se. Grønland er neste landkjenning i den retningen. Her er ingen vern mot naturkreftene når de vil ta i et tak. På høyre side har man en fjellvegg, som ligger en meter fra veibanen, og går loddrett opp. Veien er så smal at det kun er plass til en bil om gangen. I tillegg bukter den seg i knappe svinger, og over uoversiktige topper. Er du så uheldig at du har den lave høstsolen i øynene bør du være varsom.

Heldigvis er ikke den kritiske veibiten så lang, men den gjør inntrykk, og som gjest kan man bare prise seg lykkelig for at man ikke må kjøre her hver dag,... på vinteren!

Turen anbefales på det sterkeste!

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Total kjørelengde 63,7 km, en vei. Tid ca 1 time effektiv kjøring. Men her kan være mange unnskyldninger for en stopp, eller vandring, underveis! ;-)