Exit ×
Baren

Bar med full selvbetjening, og alle rettigheter Foto: Bjørn Opdahl

Utsiktstårn

Utsiktstårn Foto: Bjørn Opdahl

Kløvningen

Oversikt over stedet Foto: Bjørn Opdahl

Inne i 'Baren'

Inne i 'baren' Foto: Bjørn Opdahl

Inne i 'Utsikt'

Utsikten mot nord Foto: Bjørn Opdahl

På vei inn på plassen

På vei inn på plassen Foto: Bjørn Opdahl

×

Kløvningen (SVH1)

Tekst: Bjørn Opdahl

Kløvningen, ...en selvbetjent bar med alle rettigheter!

- Men drikkevarene må du selv sørge for. (Naturen sørger for underholdningen!)
I Simonsvika, midt mellom Storkløvningen og Lillekløvningen, finner man en temmelig trekkfull bygning. Den er tydeligvis ment å være et skydd for vær og vind, men kanskje mest en plass for usjenerte festligheter og naturopplevelser. Rett bortenfor står et moderne bygg. Et slags utsiktstårn. Bygningen er satt opp for at sykkellister skal kunne raste og overnatte.

Det beste er imidlertid utsikten ut over havet mot nord. Stedet er ideelt for å betrakte midnattsolen om sommeren. Da det er lite lysforurensning i området må det også være en flott plass å se på nordlyset om vinteren (hvis veien blir brøytet).

Veibeskrivelse

Kjør E10 fra Lødingen til Svolvær. Ta inn til høyre inn på vei 1003 retning Fiskebøl etter Sløverfjordtunellen (3 336 m, 112 m under havet). Ved Fiskebøl ta inn på vei 888 (Midnattsolveien). Kjør ca. 20,2 km og ta til høyre inn på veien ned til "Kløvningen" (Man ser "baren" og "Sykkelhuset" fra Midnattsolveien). Veibiten fra vei 888 ned til bygningene er ca 330 m. Standarden på denne veibiten er lav.

Kjører man E10 nordover fra Svolvær tar man av til venstre inn på vei 888 ved Vestpollen. Fra Vestpollen til "Kløvningen" er det ca 26,5 km (27 min). "Kløvningen" ligger ca 1 km etter Grunnfør.