Exit ×
Merking

God merking. Foto: Bjørn Opdahl

Ikke rør

Greier du å la være? Foto: Bjørn Opdahl

Skapning

En forunderlig skapning. Foto: Bjørn Opdahl

Villspika

Ei villspika? Foto: Bjørn Opdahl

Hodeskalle

Troll og hodeskalle. Foto: Bjørn Opdahl

Hode og fingre

Bør man passe seg? Foto: Bjørn Opdahl

Heks

Heks på sopelim. Foto: Bjørn Opdahl

Utsikt

Utsikt fra toppen. Foto: Bjørn Opdahl

×

Eventyrskogen i Brokvika, Harstad (TSH10)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Stor parkeringsplass ved krysset Skoganveien/Brokvikveien. (Rett over veien i forhold til lastebilfirma.)

Veibeskrivelse

Følg vei 83 sørover fra Harstad mot Tjeldsundbrua. Ta av vei 83 ved Brokvik (skiltet), og kjør til venstre inn på Skoganveien. Følg Skoganveien(ca 370 m) til krysset Skoganveien/Brokvikveien (veien ned til Gressholman).

Alternativt kan man ta av fra vei 83 i Sørvika, og ta første vei til venstre (Halsebøveien). Følg "Halsebøveien" og "Skoganveien" til parkeringsplassen.

Turbeskrivelse

Følg Skoganveien fra parkeringsplassen i retning mot Sørvik. Etter ca 550m tar man til venstre inn på skogsveien som går i tunell/undergang under vei 83. Like etter undergangen går stien til venstre. Det er en tydelig sti, som går via "Eventyrskogen", opp til gapahuken på toppen av Ramnfløya.

Høydepunkter på turen

I "Eventyrskogen" møter man både hekser, troll, tusser og andre skapninger. Under veis er det også en benk man kan hvile på.

Like før toppen kommer man til et sted hvor stien deler seg. Der er det et skilt som viser til "Rapet" og til "Snarveien". "Snarveien" er kortest, men brattest. Stien via "Rapet" er lengre og mer spennende, men litt mer utfordrende for de med litt ekstrem høydeskrekk. .

På toppen av Ramnfløya er det en trimkasse hvor man kan skrive navnet sitt i, bord med benker og en flott gapahuk. Herfra har man en flott utsikt ut over Tjeldsundet, Brokvika, Gressholman, Store Fauskevåg og Lille Fauskevåg. En fin tur for familien, men også for andre.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Turen er ikke så lang, men det er enkelte bratte partier. Her må nok foreldrene og besteforeldre være forberedt på at de kanskje må hvile litt før neste etappe. Turen opp til toppen bør ikke ta mer enn 20-30 minutter.