Exit ×
Gravene til de engelske pilotene

Gravene til de engelske pilotene. Foto: Bjørn Opdahl

Informasjonstavle i Slettlian

Informasjonstavle i Slettlian. Foto: Bjørn Opdahl

Stedet der flyet krasjet

Stedet der flyet krasjet. Foto: Bjørn Opdahl

×

Flykrasjsted i Slettlian, Harstad (TSH17)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Sandtorg kirkegård i Sørvik for å besøke gravene. Og parkeringsplassen ved Kilbotn Idrettsanlegg for å gå til krasjstedet.

Veibeskrivelse

Følg vei 83 fra Tjeldsundbrua mot Harstad. Ta til venstre inn på vei 7754 (Storjordveien) i Sørvik. Kjør ca. 275 m opp til Sandtorg kirke og parker ved kirken. Gravene står på ventre side når man følger gangveien forbi kirken og inn på kirkegården.

Etter besøket ved gravene kjører man ned til vei 83, og fortsetter mot Harstad. Rett etter fotoboksen, ved enden av Nordvikmyra, kjører man til høyre inn på vei 7744 mot Blomjoten og Kilbotn.

I bunnen av bakken kjører man til venstre, og følger merkingen til Kilbotn Idrettsanlegg. Parker på stedet hvor det er parkeringsplass på begge sider av veien.

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassen ved Kilbotn Idrettsplass følger man stien som går nordover fra parkeringsplassen (se kart). Man passerer et myrområde (Bjørnmyra), og kommer etter ca 650 m inn på en skogsvei. Gå da til venstre, og følg skogsveien til tavlen ved krasjstedet. Myren er ganske tørr, men kan være våt i perioder med regn.

Høydepunkter på turen

Besøket ved gravene, og ved krasjstedet, kan jo være en tankevekker for mange. Det var en engelsk flyger til, og ca 155 tyskere, som omkom i den samme hendelsen.

På veien opp til krasjstedet er det en flott gapahuk man kan stoppe ved, og nyte litt medbrakt niste.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Dette er en relativt lett tur som også barn kan være med på. Det er ca 2,2 km fra parkeringsplassen til krasjstedet, og det tar ca 1 time å gå.