Exit ×
Forhamn

Forhamn. Foto: Bjørn Opdahl

Rogla

Rogla med Rolla i bakgrunnen. Foto: Bjørn Opdahl

Havn

Naturlig havn. Foto: Bjørn Opdahl

×

Forhamn, Harstad (TSH8)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Parkeringsplass ved AmCar bygning i Kilbotn, eller parkeringsplassen lenger ned i veien.

Veibeskrivelse

Følg RV 83 sørover fra Harstad. Ta til venstre inn på Fv 4 i Ruggevika (ved Rema 1000/Plantasjen), og kjør til AmCar sine lokaler (Aspeliveien 2) i Kilbotn. Alternativt kan man kjøre til Blomjoten (starten av Nordvikmyra rett før fotoboksen) og der ta til venstre inn på Fv 4 og kjøre ned til AmCar lokalene.

Man kan parkere ved AmCar bygningen, eller kjøre ned Aspeliveien ca 500 til en parkeringsplass på høyre side. Parkeringsplassen er merket med et infoskilt. Parkering her er gratis, men det er en bøsse der hvor man kan betale noen kroner til vedlikehold av parkeringsplassen.

Turbeskrivelse

Følg Aspeliveien videre (ca 160 m), og inn på traktorveien (høyre side) som er sperret med en bom for å hindre motorisert ferdsel. Følg traktorveien til enden av gjerdet hvor den går over i en noe mindre utbedret/vedlikeholdt vei. Følg denne veien ned til havet, og til Stigneset i Barnvika hvor informasjonstavlen om senkingen av Black Watch står. Gå så rundt viken og ta stien/kjerreveien opp til høyre og følg denne til Forhamn. Stien/kjerreveien går forbi bygningene i Forhamn og ned til havet.

Høydepunkter på turen

Turen går forbi stedet der ubåtdepotskipet Black Watch, som ble senket 4. mai 1945 av engelske fly, ligger. Stedet der Black Watch ligger er markert med en rød bøye på havet. Like før, og bak, informasjonstavlen står to pullerter som Black Watch var fortøyd i. Forhamn er en idyllisk vik, og turen egner seg godt for barnefamilier.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Lett tur. 40-50 min en vei.