Exit ×
Hinnsteinen i Harstad

Hinnsteinen. Foto: Bjørn Opdahl

Hinnsteinen sett fra snuplassen

Hinnsteinen sett fra snuplassen. Foto: Bjørn Opdahl

Tydelig sti

Det går en tydelig sti hele veien opp. Foto: Bjørn Opdahl

Man kan møte på rein

Noen av skogens innbyggere. Foto: Bjørn Opdahl

Skilt som viser veien

Skilt som viser veien til Hinnsteinen og Heia. Foto: Bjørn Opdahl

Harstad sett fra Hinnsteinen

Harstad sett fra Hinnsteinen. Foto: Bjørn Opdahl

Hinnsteinen sett fra Vardheia

Hinnsteinen sett fra Vardheia. Foto: Bjørn Opdahl

Selen i Hinnsteinen

Selen/hunden i Hinnsteinen. Foto: Bjørn Opdahl

×

Hinnstein, Harstad (TSH18)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Det er flere alternative stier opp til Hinnsteinen. Den som beskrives her går fra parkeringsplassene ved Høgholtet Barnehage i Medkila.

Ett av de andre alternativene er å starte ved snuplassen ved enden av Breivikhaugen, følge skogsveien til gapahuken ved Lille Hinnsteinen, og så gå opp på Hinnsteinen.

Veibeskrivelse

Følg vei 83 sørover fra Harstad sentrum. Ta til høyre ved KIWI i Medkila, og kjør inn på veien Mølnholtet. Etter ca 475 meter, kjør til høyre inn på veien Høgholtet. Følge denne til veis ende.

Parker ved barnehagen eller ved snuplassen.

Turbeskrivelse

Stien starter ved enden av snuplassen. Fra snuplassen og opp til platået ved Hinnsteinen er det noe bratt, men normalt en fin og tørr sti. Stien deler seg flere steder på vei opp, men går sammen igjen lenger opp. Ett sted deler stien seg hvor den høyre stien går til Heia. Dette stedet er merket med et skilt (se bilder).

Oppe på platået deler stien seg i tre (se bilder). Følg stien som går nærmest Hinnsteinen til den sørlige enden av Hinnsteinen. Der går stien noe bratt opp mot venstre. Det er et kort stykke av stien som er spesielt bratt, men det er ikke vanskelig å gå. Følg stien helt opp til toppen.

Det er også fint, etter en liten pause på toppen for å nyte utsikten, å gå videre ned til vardene på nordsiden av Hinnsteinen. Da ser man bedre ned mot Medkila, Holte, Breivika, Ruggevika og Kilbotn.

Høydepunkter på turen

Hinnsteinen er et populært turmål. Den er godt synlig fra mange steder i og rundt Harstad, ligger nært mange boligområder og byr på en herlig utsikt.

Fra toppen har man flott utsikt over Harstad. Mot nord ser man helt mot sørsiden av Senja, og mot øst ser man blant annet de store øyene Rolla og Andørja med fastlandet og Sverige i bakgrunnen. Mot vest har man Vardheia og Heia som de nærmeste fjellene, og mot sør ligger Nattmålsfjellet og Sørvikfjellet.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Turen fra snuplassen i Medkila til toppen av Hinnsteinen er ca 3,1 km en vei, og det tar ca 1 - 1,5 time å gå opp.

Det er noe stigning stort sett hele veien. Men med god tid, og pauser etter behov, så klarer de fleste å gå opp. Barna i barnehagen bruker å gå opp til Hinnsteinen, så med det er standarden satt. 😊

Vodcast: Vinterlys fra Hinnsteinen (20 MB)