Exit ×
Keipen

Vintertur til Keipen. Foto: Bjørn Opdahl

Toppen

Keipen Nord. Foto: Bjørn Opdahl

Ned til benken

Flott plassering av benken. Foto: Bjørn Opdahl

Benken

En stor og fin utsiktsbenk. Foto: Bjørn Opdahl

Elgen

Elgen og Grytøya med Andenes i bakgrunnen. Foto: Bjørn Opdahl

Aristokraten

Aristokraten. Foto: Bjørn Opdahl

Rein

Noen ganger kan man møte på rein i fjellet. Foto: Bjørn Opdahl

Kasfjorden

Kasfjorden. Foto: Bjørn Opdahl

Vesterålen

Fjellene i Vesterålen. Foto: Bjørn Opdahl

×

Keipen, Harstad (TSH7)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Når det ikke er snø (vår, sommer og høst) kan man kjøre forbi parkeringsplassen på Aunfjellet(Kartreferanse: Parkering Hovedvei), og etter ca 150 m ta til venstre inn på en stikkvei. Ved enden av denne stikkveien kan man parkerer. Man ser parkeringsplassen fra hovedveien(Kartreferanse: Parkering sommer). På vinteren parkerer man på parkeringsplassen ved det første vannet man kommer til på fjellet. Se også kartet.

Veibeskrivelse

Følg vei 83 ut av Harstad sentrum mot Borkenes. Kjør rett fram i rundkjøringen på Samamoa (Shellstasjonen) og følg vei 867 til Ervika. Kjør der rett fram og inn på Vei 1 mot Nupen og Borkenes. Ved Høgda(høyeste punkt før nedkjøring til Kasfjord) tar man til høyre inn på vei 2 retning mot Aun. Den første parkeringsplassen ligger ved det første vannet man kommer til oppe på Aunfjellet.

Turbeskrivelse

Like etter start går man over en myr som kan være ganske fuktig, men fullt mulig å gå på. Stien opp til Keipen Nord er veldig tydelig. Stien til Keipenvannet er også tydelig, men er en mer tradisjonel sti. Det går flere fine stier langs toppen av fjellet mellom Keipvannet og Keipen Nord.

Tidlig på vinteren kan det være mulig å gå på føttene helt opp. Men ellers må man på vinterstid benytte ski eller truger.

Høydepunkter på turen

Man har en fin utsikt hele veien mens man går opp på fjellet. Men når man når toppen har man en fabelaktig utsikt over Kasfjorden som ligger ca 500 m rett nedenfor deg. Og man ser over havet til Vesterålen i vest med Andenes ytterst mot nord. Rett nord ligger Grytøya med den imponerende fjellrekken som speiler seg i Toppsundet som går mellom Grytøya og Hinnøya. Mot nordøst ser man Senja og Dyrøya på andre siden av Vågsfjorden. Og mot øst ser man Andørja og Rolla med fastlandet bak.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Dette er en fin tur for familien. De fleste greier å gå denne turen. Det er ingen vanskelige partier. Det kan være litt vått i stien og på myren i starten. Turen fra parkeringsplassen til Keipen Nord eller Keipen Sør tar ca 30-45 min en vei.