Exit ×
Utsikt fra toppen

Utsikt fra toppen av Kilhusåsen. Foto: Bjørn Opdahl

Utsikt

Utsikt på vei opp fra sørsiden av Kilhusåsen. Foto: Bjørn Opdahl

Bombekrater

Stort bombekrater på nordsiden av Kilhusåsen. Foto: Bjørn Opdahl

Bakkete

Litt "bakkete" på vei opp. Foto: Bjørn Opdahl

Tjukkasgjengen

"Tjukkasgjengen" på toppen av Kilhusåsen. Foto: Bjørn Opdahl

Gapahuk

Gapahuken på toppen. Foto: Bjørn Opdahl

×

Kilhusåsen, Harstad (TSH11)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Hvis man vil gå opp på sørsiden av Kilhusåsen starter man ved Kilhus læringsarena (Heggesletta 10) i Åsegarden.

På nordsiden av Kilhusåsen starter man ved Froskedammen barnehage (Gamle Ridevei 8) ved Mustapartajordet.

Veibeskrivelse

Åsegarden:
Følg vei 83 nordover ut fra Harstad sentrum helt til Åsegarden (ta til venstre i rundkjøringen på Sama (like før SHELL-stasjonen)). Ta av til høyre inn til Åsegarden leir, og deretter første vei til høyre (Heggesletta). Parker ved skolen.

Froskedammen barnehage:
Følg vei 83 nordover ut fra Harstad sentrum. Kjør til venstre i rundkjøringen på Sama (like før SHELL-stasjonen). Kjør til høyre inn på Bergsengveien rett etter bruen. Følg Bergsengveien til den krysser Lamoveien. Kjør til venstre inn på Lamoveien. Etter ca 60 meter kjør til høyre inn på Stalheimveien. Etter ca 320 m kjør rett fram og inn på Gamle Ridevei, følg denne ca 300 m. Parker ved barnehagen.

Turbeskrivelse

Åsegarden:
Følg skogsveien opp, gjennom porten, til enden av gjerdet. Gå til høyre og følg veien/stien opp til toppen av Kilhusåsen.

Froskedammen Barnehage:
Følg Gamle Ridevei tibake (mot venstre) til starten av gang- og sykkelbanen på andre siden av veien. Følg gang- og sykkelbanen helt til veis ende hvor stien starter. Følg stien langs åsryggen opp til toppen av Kilhusåsen.

Høydepunkter på turen

På toppen av Kilhusåsen er det en benk med fin utsikt over Møkkelandet og Møkkelandsvannet. Det er også en bok der hvor man kan skrive navnet sitt. Like bak toppen er det en flott gapahuk med utsikt mot Bergseng og Trondenes.

På begge siden av toppen av Kilhusåsen er det bombekrater. Det som er lettest å oppdage, og med informasjonstavle, ligger ved stien noen hundre meter før toppen på nordsiden av Kilhusåsen.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

En relativt lett tur. Det er noe stigning på begge sider av Kilhusåsen, men stien er tydelig og lett å gå. Fra Åsegarden (1,8 km/220 høydemeter) tar det mellom 40 og 60 min å gå opp til toppen. Det tar ca. 1-1,5 time (2,2 km/290 høydemeter) å gå fra Froskedammen barnehage til toppen av Kilhusåsen.