Exit ×
Gapahuken

Bålplassen og gapahuken ved Landsåsmyra Foto: Bjørn Opdahl

Starten

Starten på turen Foto: Bjørn Opdahl

Lekeplass

Lekeplass rett etter starten Foto: Bjørn Opdahl

Vakt

Nærforsvarstilling? Foto: Bjørn Opdahl

Harstad

Utsikt på vei opp mot toppen av Kanebogåsen Foto: Bjørn Opdahl

Stangnes

Utsikt til venstre litt før toppen av Kanebogåsen Foto: Bjørn Opdahl

Luftvern

Rester fra luftvernstilling Foto: Bjørn Opdahl

Ruin

Ruin fra forlegningsbygning 2. verdenskrig? Foto: Bjørn Opdahl

Kanebogen

Utsikt fra benken ved stien Foto: Bjørn Opdahl

Port

Husk på returen å ta til høyre inn i skogen etter porten Foto: Bjørn Opdahl

Sti

Et av mange pene partier underveis Foto: Bjørn Opdahl

Bekk

Elvemøte på Landsåsmyra Foto: Bjørn Opdahl

×

Gapahuken ved Landsåsmyra, Harstad (TSH2)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Turen starter på parkeringsplassen på Kanebogen skole/idrettsplassen i Kanebogen i Harstad.

Veibeskrivelse

Ta av fra RV 83 i rundkjøringen i Kanebogen og kjør opp til og til høyre i Steinveien. Følg Steinveien ca 140 m, ta deretter til venstre og kjør opp til parkeringsplassen ved Kanebogens skole.

Turbeskrivelse

Stien starter ved slutten av skole-/parkeringsplassen mellom Kanebogen skole og idrettsplassen. Følg stien som går langs gjerdet og følg denne til venstre langs "eggen" av Kanebogåsen opp til toppen. Underveis er det fin utsikt over bl.a. Harstadbotn, Harstad, Gangsås og Trondenes. Følg stien forbi ruinen og videre mot Landsåsmyra. Ved porten i sauegjerdet tar man til venstre.

NB! Husk på returen å ta til høyre inn i skogen etter porten i sauegjerdet. Følger man stien rett fram ender man opp nede i Grønnebakkan.

Høydepunkter på turen

Målet er gapahuken og bålplassen med benker og bord som ligger ved Landsåsmyra. I gapahuken er det en bok man kan skrive seg inn i. Stedet er litt idyllisk med flere bekker som møtes i nærheten, og man kan se og høre fossen i Kanebogelva.

Like før toppen av Kanebogåsen kan man følge en sti ca 30 m til venstre og få en flott utsikt over Kanebogen, Stangnes, Vågsfjorden og videre mot fastlandet. På toppen er det ryddet to "ringmurer", og litt bortenfor er det to ruiner etter bygninger. Dette er rester fra en luftvernstilling som lå her under 2. verdenskrig.

Dette er en fin tur for barnefamilier. I stigningen, etter nedstingingen fra toppen av Kanebogåsen, er det et fint berg med utsikt mot både nord og sør. Det er flere litt småskumle hekse-/rev-/ulve-/eventyrskoger (alt etter hva barne synes er spennende) underveis. Det er også en en benk, litt over halvveis på turen, hvor man har utsikt til bl.a. Kanebogen Campingplass.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Stien har litt stigning fra parkeringsplassen og opp til toppen av Kanebogåsen. Deretter er det småkupert. Stien er tydelig hele veien og lett å gå.