Exit ×
Grunnvannet.

Grunnvannet. Foto: Bjørn Opdahl

Katedralen i Fjellveien opp mot Musvannet.

"Katedralen" i Fjellveien opp mot Musvannet. Foto: Bjørn Opdahl

Utsikt fra Fjellveien.

Utsikt fra Fjellveien. Foto: Bjørn Opdahl

Gapahuken Grønnkollkrysset i Fjellveien.

Gapahuken "Grønnkollkrysset" i Fjellveien. Foto: Bjørn Opdahl

Musvannet er et populært turmål.

Musvannet er et populært turmål. Foto: Bjørn Opdahl

Men også et sted med ro og atillhet.

Men også et sted med ro og stillhet i naturskjønne omgivelser. Foto: Bjørn Opdahl

×

Musvannet, Harstad (TSH23)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Utgangspunktet for turer til Musvannet er parkeringsplassen i Folkeparken. Der er det plass til et betydelig antall biler.

Veibeskrivelse

Følg Skarveien fra krysset St. Olavsgate/Skarveien. Krysset ligger på sørsiden av Harstad sykehus. Skarveien ender opp på parkeringsplassen i Folkeparken.

Turbeskrivelse

Parkeringsplassen i Folkeparken er utgangspunkt for flere alternative ruter opp til Musvannet. De to vanligste rutene går via Harstadvannet eller Grunnvannet. (Se kart) Begge disse rutene er en grusvei, og møtes ved gapahuken "Katedralen" i "Fjellveien". Derfra går "Fjellveien" helt opp til Musvannet.

Mange følger også Heggenkollen-veien opp mot skytebanen i Heggenkollen, og følger en av flere stier over Svartdalsåsen. Stiene over Svartdalsåsen har et felles startpunkt i en av svingene på veien før man kommer opp til skytebanene. Starten på stien er lett å se, og er den første stien man kommer til.

Fra Musvannet kan man følge stier enten videre til Middagsfjellet/ Vardheia/ Hinnstein eller Pevatnet/Dalsletta/Harstadbotn.

Det er også populært å gå en rundtur hvor man starter med å følge Fjellveien til Musvannet, og går tilbake til parkeringsplassen via Svartdalsåsen, eller motsatt vei.

Høydepunkter på turen

Turen, uansett hvilket rutealternativ man velger, går gjennom et naturskjønt område.

Langs turen, via Harstadvannet og Grunnvannet, er det satt opp flere gapahuker.(se kartet og bilder) Alle har benker og bålplass. Disse kan benyttes av alle etter "første mann til mølla"-prinsippet. Enkelte av gapahukene er så store at relativt store grupper kan oppholde seg der.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Fra parkeringsplassen er det 2,3 km til gapahuken "Katedralen" i Fjellveien når man går via Grunnvannet. Går man via Harstadvannet er det 2 km. Fra Katedralen, og opp til Musvannet, er det 2,1 km.

Hvis man går via Harstadvannet tar det ca. 1 t 20 min å gå opp til Musvannet.