Exit × Parkeringen(Bilde) Bua Ura Etter bua Stolpene opp Stolpene ned Tåke Sætertinden

Foto: Bjørn Opdahl

×

Tur til Sætertinden 1095 moh (TSH1)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Turen starter ved idrettsanlegget i Årbogen.

Veibeskrivelse

Ved Årbogen sving av E10 og kjør inn på Årbogveien. Avkjøringen til anlegget er merket nede på E10 (Ca 800 meter før avkjøringen til Rødskjær når du kommer fra Harstad). Kjør rett fram på den smalere veien når Årbogveien svinger til venstre etter ca 100 m. Følg veien opp til idrettsanlegget. Kjør over broen og parker ved idrettsbanen.

Turbeskrivelse

Fotturen starter ved å følge skogsveien som går på sørsiden av elven (Andre siden av elven hvis du har kjørt over broen for å parkere). Etterhvert går skogsveien over til en sti. Noen steder i den nedre delen går over korte partier som kan være litt våte. Enkelte steder er det lagt ut plank.

Tips: Når du kommer så langt opp på stien at elven svinger ca 90 grader til høyre fortsetter du rett fram, og ikke mot høyre mot Årbogvannet.

Ca. 400 meter under toppen står en bu. Her bruker det å være en bok man kan skrive seg inn i. De siste 400 meterene mot toppen går gjennom en ur, og er noe tyngre enn de første partiene. Kanskje spesielt på nedtur dersom man er sliten i beina.

Høydepunkter på turen

Premien med turen er, i tillegg til selve turen, den flotte utsikten i alle retninger når man står på toppen. Her ser man inn i Sverige mot øst, og mot en tanngard av fjell mot vest. Mot sørvest kan man se Møysalen og de to "tøttene".

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Turen er krevende. Man bør regne med å bruke 2-4 timer opp og kanskje noe mindre ned. I tillegg bør man jo sette av litt tid til å nyte utsikten fra toppen. :-)