Exit ×
Varde

Sørvikfjellet, 606,6 moh. Kasse med bok i varden. Foto: Bjørn Opdahl

Barnehage

Sørvikfjellet sett fra barnehagen i Sørvik. Foto: Bjørn Opdahl

Bom

Bommen ved starten av skogsveien. Foto: Bjørn Opdahl

Gresslette

Gressletten hvor stien starter. Foto: Bjørn Opdahl

Tilbakeblikk

Utsikt ut over Tjeldsundet og Astafjorden. Foto: Bjørn Opdahl

Elvesving

En gruppe på tur like før der elven, og stien, svinger til høyre opp mot Sørvikfjellet. Foto: Bjørn Opdahl

Kilbotn

Utsikt fra toppen av Sørvikfjellet. Foto: Bjørn Opdahl

×

Sørvikfjellet, Harstad (TSH14)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Startpunktet for turen er parkeringsplassen ved skolen eller barnehagen i Sørvik. Sørvik er en bygd som ligger ca. 17 km sør for Harstad.

Veibeskrivelse

Kjør fra vei 83 og inn på Storjordveien(vei 7754) i Sørvik.
Man kan enten parkere på parkeringsplassen nedenfor skolen(Den ligger rett over veien i forhold til kirkegården). Eller man kan kjøre opp bakken forbi skolen (Oppdalveien), og parkere ved barnehagen som ligger bak skolen. Det er også noen parkeringsplasser ved bommen lenger bort på Oppdalveien.

Turbeskrivelse

Gå gjenom bommen (pass på å lukke den) og følg skogsveien ca 1,3 km til en større gresslette. Stien går til høyre litt over midten av gressletten.

Etter ca 300 m kommer man til en stigning opp en langsgående høyderygg. Det er en dyp elvedal på venstre side. Her deler stien seg, og følger begge sider av høyderyggen til en myr ved toppen.
Dersom man velger stien til høyre vil man etter ca 50-100 man komme til en sti som går 90 grader til høyre opp mot Sørvikfjellet. Dette er en kortere, men betydelig brattere, sti opp til toppen av fjellet. Denne stien blir mest brukt i dag. Stien er tydelig hele veien, og kommer inn på den gamle "hovedstien" lenger opp.

Følger man den gamle hovedstien kommer man etter ca 900 m (regnet fra den lille myren på toppen av den langsgående høyderyggen) til enden av en slette hvor elven svinger til høyre. Når man kommer opp på neste slette/myr (etter svingen)deler stien seg, og stien går litt til høyre over myren. Stien "peker" nå mot Sørvikfjellet. På den andre siden av myren går stien opp en relativt bratt li. Herfra er stien tydelig, og lett å følge helt opp til toppen.

Høydepunkter på turen

Turen byr på mange inntrykk. Det variererer fra skog, gressletter og naturskjønne partier med rennede vann til vid utsikt ut over hav og fjell. Fra toppen av Sørvikfjellet ser man langt i alle retninger. Både over fjellplatåer, ut over havet og ned på bygdene som ligger foran Sørvikfjellet.

Det er noe bratt underveis, men desto hyggeligere er det jo å komme opp på toppen!

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Den totale lengden på turen er ca 4 km en vei.
Det er stigning stortsett hele turen. Men det er ikke noen spesielt bratte eller utfordrende steder. Anslag for tidsbruk: ca 2,5 timer fra barnehagen og opp til toppen av Sørvikfjellet.

Vodcast: Sørvikfjellet (49 MB)