Exit ×
Stranden

Dyngenesstranden med bord og benker. Foto: Bjørn Opdahl

Vern

Vernet naturområde. Foto: Bjørn Opdahl

Hammarn

Hammarn, høyeste punkt på turen. Foto: Bjørn Opdahl

Ned

Så går det nedover. Foto: Bjørn Opdahl

Urskog

Urskog. Foto: Bjørn Opdahl

Åmenstranden

Åmenstranden. Foto: Bjørn Opdahl

Åmen

Åmen. Stien fortsetter til venstre for hulen. Foto: Bjørn Opdahl

Dyngeneset

Dyngeneset. Foto: Bjørn Opdahl

Sanddyne

Sjøen har tydeligvis tidligere gått mye høyere. Foto: Bjørn Opdahl

×

Dyngenesstranden, Ibestad (TSI4)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Turen starter på parkeringsplassen ved fergeleiet på Sør-Rollnes.

Veibeskrivelse

Man kan ta ferge fra Stangnes i Harstad til Sør-Rollnes. Eller man kan kjøre fra fastlandet via Salangen over Andørja, gjennom tunnellen til Hamnvik på Rolløya, og deretter til Sør-Rollnes.

Turbeskrivelse

Hele turen er merket med skilt. Kjører man med bil fram til Foldneset er dette en lett tur. Følg veien og merking fra fergekaien til krysset nedenfor "Fabeløya Naturlekepark". I krysset er det satt opp gode retningsskilt. Følg veien ut til Foldneset hvor det er en gapahuk og parkeringsplass. Herfra går det en merket sti via Åmen til Dyngenesstranden.

Høydepunkter på turen

Det er flere små og store høydepunkter på denne turen. Noen av disse er fergeturen fra Harstad til Sør-Rollnes, Sør-Rollnes i seg selv en fin sommerdag, naturlekeparken, Foldnes, Åmen og Dyngenesstranden. Og selvsagt turen langs stien ut til Dyngeneset. Stien går gjennom et vernet naturområde, så her vandrer man gjennom urskogen.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Det går en bilvei (grus) helt bort til gapahuken på Foldneset. Men det beste er jo å gå eller sykle langs veien som ikke har noen bakker. Turen fra fergeleiet til gapahuken på Foldneset er ca 3,2 km. Det tar ca 1 time å gå denne strekningen. Man bruker omtrent det samme på strekningen fra Foldneset til Dyngenesstranden. Men her er jo mye å se på underveis, så beregn god tid.