Foto: Bjørn Opdahl

×

Påsketur til Tverrelvtindan (Holla) på Melåa (TSK1)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Turen starter på parkeringsplassen ved turisthytta ved Bjørnhaugen (Storvannet sør for Harstad).

Veibeskrivelse

Fra øst (Harstad, Narvik): Ta av Rv83 ved Sørvik, og følg Gate 1490 (Fv 14) ca 8,9 km opp til turisthytta ved Bjørnhaugen.

Fra vest (Sortland, Borkenes): Ta av Fv83 ved Straumsnes, og følg Fv 14 ca 12,1 km opp til turisthytta ved Bjørnhaugen.

Turbeskrivelse

Løypen starter med svak stigning opp til Dagborvannet (Aurvannet). Og videre over vannet til Appelsinholla. Fra Appelsinholla er det en relativt bratt stigning, med noen mindre platåer, helt til man er oppe på Hesjevassknurran. Derfra kjører man ned til Sjuendevannet og går over vannet. Nedkjøringens første del er relativt slett. Den siste er noe brattere. Det merkar man også når man skal tilbake. På sørsiden av Sjuendevannet kan man velge mellom to ruter opp til Holla og Tverrelvtindene. Den korteste går opp på nordsiden av høyde 519 og er noe bratt. Den andre runder sørsiden av høyde 519, går forbi Vinkelvannet, og er noe slakere. Løypene møtes en stund før man er oppe ved Tverrelvtindene. Målet er den noe bratte fjellsiden under Tverrelvtindan nord for vann 619. Her lager man seg en grop og sitter og nyter sola, og den medbrakte matpakken. Herlig!!

Norsk Folkehjelp har hytte og påskeberedskap ved Bjørnhaugen. I påsken er det preparert løype fra parkeringsplassen og opp til Melåplatået.

Høydepunkter på turen

Høydepunktet er definitivt å kunne sette seg i den bratte fjellsiden, og bare nyte påskesolen og den medbrakte matpakken! Utsikten med de forrevne Tverrelvtindene, som kranser Holla i en halvsirkel med det isdekte vannet i midten, er herlig i påskesola. I tillegg er det jo flere flotte bakker å kjøre når man skal tilbake.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Turen er krevende. Man bør regne med å bruke 2-4 timer opp, og kanskje noe mindre ned. I tillegg bør man jo sette av litt tid til å nyte utsikten og sola i Holla. :-)