Exit ×
Gjerdebro

En trapp i skogen Foto: Bjørn Opdahl

Parkeringsplassen

Parkeringsplassen Foto: Bjørn Opdahl

Sola

Midtnattsol Foto: Bjørn Opdahl

Utsiktsteinen

Utsiktsteinen Foto: Bjørn Opdahl

Varden

Varden Foto: Bjørn Opdahl

Vesterålen

Vesterålen Foto: Bjørn Opdahl

Toppen

Sol på toppen Foto: Bjørn Opdahl

×

På toppen av Nupen, Kvæfjord (TSK4)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Parkeringsplassen på Nupen, som ligger i Kasfjorden på grensen mellom Harstad og Kvæfjord kommune.

Veibeskrivelse

Følg fylkesvei 83 nordover ut av Harstad sentrum. I rundkjøringen på Samamoa (ved SHELL-stasjonen); Kjør rett fram, og inn på fylkesvei 867, mot Ervika.
Kjør rett fram i krysset i Ervika, og inn på fylkesvei 1 retning Borkenes. Følg Fv 1 til du kommer til Nupen (ca 12,6 km fra Ervik), som ligger ved kommunegrensen mellom Harstad og Kvæfjord.

Turbeskrivelse

Parker på den store parkeringsplassen på Nupen. Stien begynner ved skiltet på andre siden av veien. Stien starter relativt flatt. Etter ca 200 meter begynner stigningen. De neste 200 m er bratte. Stien flater litt ut mot platået med utsikt over fjorden. Der kan det passe å hvile litt før man går den siste kilometeren opp til toppen. Målet er varden som står på toppen av Nupen.

Høydepunkter på turen

Når man kommer opp på det første platået ligger det en "Hvilestein" helt ut på kanten. Fra denne ser man ned på parkeringsplassen på Nupen. Og man kan nyte den flotte utsikten over Kasfjorden, og midtnattsola når den er oppe. Men det beste venter lenger opp!

Fra varden på toppen av Nupen har man en overraskende flott utsikt. I vest og mot nord ser man fjellene i Vesterålen helt opp til Andenes. Er man der rundt midtnatt på midsommmeren kan man se midtnattsolen speile seg i havet mellom Andenes og Grytøya. Videre ser man det karakteristiske fjellet Elgen, og Aunfjellet, som ligger på andre siden av Kasfjorden. Kasfjorden strekker seg østover, og inn til tettstedet Kasfjord. Mot sør har man en hel rekke med flott fjell som danner en massiv og flott bakgrunn til det hele.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

En litt krevende tur på grunn av stigningen den første 1/3 delen av turen. Det er ca 2,5 km en vei. Høydeforskjellen er ca 400 m. Turen opp tar ca 1,5 time i et rolig tempo.