Exit ×
Henrikkafossen

Toppen av Henrikkafossen. Foto: Bjørn Opdahl

Parkeringsplass

Parkering og start på stien. Foto: Bjørn Opdahl

Hvilebenk

Her kan man sitte å nyte utsikten. Foto: Bjørn Opdahl

Holmenhuken

Stien fortsetter bak gapahuken. Foto: Bjørn Opdahl

Spansdalen

Spansdalen sett fra Henrikkafossen. Foto: Bjørn Opdahl

Tennevoll

Flott utsikt ut over Lavangen og Tennevoll. Foto: Bjørn Opdahl

Veivalg

På tilbaketuren går man til venstre her. Foto: Bjørn Opdahl

Henrikkafossen

Henrikkafossen sett fra Moveien. Foto: Bjørn Opdahl

×

Henrikkafossen, Lavangen (TSL2)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Parkeringplass like ved Mobrua. Starten på stien er merket med et skilt som markerer starten på stien til Henrikkafossen (se bilder).

Veibeskrivelse

Fra Fossbakken (E6) tar man vei 84 ned Spansdalen til Tennevoll. På Tennevoll tar man til ventre inn på vei 7806, og følger denne til Moveien (ca 650 m) Kjør inn på Moveien, og følg denne ca 1,5 km til parkeringsplassen der stien starter.

Turbeskrivelse

Turen går gjennom et varierende landskap. Stien er merket med skilt og røde merker. Mye av turen går i på sti eller skogsvei gjennom skog og eng. Det er flere utsiktspunkter underveis.

Fram til Holmenhuken er det lett å gå. Fra Holmenhuken og opp til Henrikkafossen er det en bit som er betydelig brattere.

Høydepunkter på turen

Det er flott å stoppe litt ved Holmenhuken, nyte utsikten og samle litt krefter til den siste noe tyngre biten opp til fossen.

Fra toppen av Henrikkafossen ser man bare starten av selve fossen. Utsikten ut over Spandalen og Lavangen er i seg selv vel verd turen.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Hele turen er 10,1 km lang. Den starter ved 60 meter over havet og ender på 590 meter. Stien er lett å følge dersom man følger godt med på merkingen. Det er ingen luftige partier, men det er et parti med bratt stigning etter Holmenhuken. Beregn ca. 3 timer på hele turen (tur/retur).