Exit ×
Helligtinden

Tindvatnet med Helligtinden i bakgrunnen. Foto: Bjørn Opdahl

Broen

Plenen med bord og benker like ved starten. Helligtinden i bakgrunnen. Foto: Bjørn Opdahl

Broen

Broen over elven til Mellomvatnet. Foto: Bjørn Opdahl

Myklebostad

Utsikt, over Myklebostad og Ofotfjorden, på vei opp. Foto: Bjørn Opdahl

Tindvatnet

Tindvatnet med Kjerfjordhøgda, Kjerstadtinden og litt av Trollfjellet. Foto: Bjørn Opdahl

Kjerfjorden

Kjerfjorden sett fra Kjerfjordhøgda. Foto: Bjørn Opdahl

×

Tindvatnet (TST6)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Sør-siden av Storvatnet på Myklebostad.

Veibeskrivelse

Kjør til "sentrum" Myklebostad i Tjeldsund. Følg veien inn til Storvatnet(trollskogen). Kjør langs vannet helt til veis ende. Alternativt kan man parkere like etter broen hvor det på sommeren er en plen/park med bord og benker.

Turbeskrivelse

Ca. 100 meter etter veis ende går man over brua som går over elven til Mellomvatnet. Herfra følger man en tydelig sti opp til Tindvatnet.

Høydepunkter på turen

Det er naturskjønt ved Tindvatnet. Vannet er omgitt av Helligtinden(948 m) i nordøst og Trollvannet med Trollfjellet(1010 m) mot nord/nordvest. Mot vest ligger Kjerfjordhøgda(449 m) og Kjerstadtinden(854 m). Alle er mulig å gå opp på fra Tindvatnet. Det går en merket sti fra Tindvatnet til Sand. Man kan da enten gå over Trollfjellet eller via Trollvatnet.

Kjerfjordhøgda er er "must" når man er oppe ved Tindvatnet. Da ser man ned i Kjerfjorden, og videre ut i Tjeldsundet mot blant annet Kåringen ved Lødingen.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Dette er en litt krevende tur på grunn av stigningen (Det bratteste partier har ca 175 høydemeter på ca 600 m luftlinje). Men det er ingen farlige partier. Turen opp til Tindvatnet tar ca. 2 timer.