Exit ×
Parkering

Sinahula - Parkeringsplass med informasjonstavle. Foto: Bjørn Opdahl

Informasjonstavle

Sinahula - Informasjonstavlen på parkeringsplassen. Foto: Bjørn Opdahl

Informasjonstavle II

Informasjonstavlen ved utsiktspunkt foran Sinahula. Foto: Bjørn Opdahl

Sinahula

Sinahulas plassering. Foto: Bjørn Opdahl

Huleinngangen

Inngangen til Sinahula. Foto: Bjørn Opdahl

Inngang lesehulen

Inngangen til "Lesesalen" i Sinahula er til høyre. Foto: Bjørn Opdahl

Bokkassen

Bokkassen i "Lesesalen" i Sinahula. Foto: Bjørn Opdahl

Lesesalen

"Lesesalen" i Sinahula. Foto: Bjørn Opdahl

Stien

Siste del av stien opp til Sinahula. Foto: Bjørn Opdahl

×

Sinahula (TVB2)

Tekst: Bjørn Opdahl

Startpunkt

Turen starter ved parkeringsplassen som ligger ved Regine Normanns vei ca. 5-600 meter etter Eidet sentrum.

Veibeskrivelse

Hvis du kommer over bruen mot Sortland tar du til høyre i rundkjøringen og kjører inn på vei 820. Følg vei 820 til Rise i Bø kommune (ca 46,8 km).

Kjør til høyre, og inn på vei 915 (Regine Normanns vei). Følg Regine Normanns vei til parkeringsplassen som ligger ca 5-600 meter etter Eidet sentrum.

Turbeskrivelse

På parkeringsplassen står en informasjonstavle som blant annet viser hvor stien går. Starten på stien ligger ved enden av parkeringsplassen og er merket med et skilt. Følg stien som går opp langs, og deretter på oversiden av, jordet. Oppe på høyden er det en ny informasjonstavle. Stien fortsetter forbi informasjonstavlen og opp i en steinur hvor nedgangen til hulen er. Det er en noe bratt trapp ned i hulen. (se bilder) Nede i hulen går man til høyre rundt noen steiner,og opp i en ny hule. Ta gjerne med en (hode)lykt.

Høydepunkter på turen

Ved å lese informasjonstavlen nede ved parkeringsplassen får man en rask innføring i historien til Regine Normann og Sinahulen.

Inne i den innerste hulen (Lesehulen) ligger det en plastboks med noen av bøkene til Regine Normann. Det ligger også noen planker der som man kan sitte på. Ta gjerne med noen telys for å lage litt stemning i hulen. (NB! Husk å rydde opp før dere forlater hulen) Høydepunktet er så å sette seg ned og ha en lesestund på det stedet hvor originalmanuskriptene en gang ble gjemt bort av Serine Regine Normann.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Stien opp til hulen er tydelig og relativt lett å gå. Det er endel stein i stien, spesielt den siste delen like før hulen. Det tar ca 15 minutter å gå fra parkeringsplassen og opp til hulen.